Om oss

Pilkolet’s Kennel startades upp 2020 och ägs av Ylva Stavem Aldén och Joakim Stavem Aldén. År 2016 köpte vi vårat drömhus som har fastighetsbetäckning Pilkolet och där uppkom namnet på Kenneln. År 2016 gick vi båda uppfödarutbildningen genom SKK. I Kenneln är även dottern Cecilia Stavem delaktig

Ylva Stavem Aldén

Född 1965. Bor i Åkers Styckebruk med min man Joakim. Hemma har vi de finska lapphundarna Aila och Luna samt Sibiriska katten Melitza. Jag arbetar på Qetar AB som ekonom och Löneadministratör för koncernens bolag. Där har jag förmånen att ha med mina 2 hundar på kontoret.

När jag var liten hade mina föräldrar en kennel som hette
O´donnels där dem födde upp flatcotedretriver och tax (strävhårig och långhårig). Min pappa jobbade även som ringsekreterare under den tiden. Min första egna hund var en långhårig tax som hette Essy.

När jag flyttade hemifrån och fram till 2004 har jag ägt golden retriver, New foundland och Schäfer. När våran Schäfer Candy gick bort 2004 började jag fundera på att jag ville ha en mindre ras men inte för liten.

Efter mycket sökande snubblade jag över Finsk Lapphund där en av anledningarna till att jag föll för rasen var deras mjuka, ödmjuka och lugna utstrålning. Vi skaffade vår första finsk lapphund år 2006, vår Fjällfarmens Akelah. 2007 kom Trazzel som följde med min dotter Caroline när hon flyttade hemifrån. 2015 skaffade vi Angel som sedan följde med min dotter Cecilia när hon flyttade hemifrån. 2016 skaffade vi Aila och 2020 skaffade vi Luna.

År 2010 utbildade jag mig till ringsekreterare och samma år blev kassör i Södermanlands KK, vilket jag var i 7 år innan jag avsa mig uppdraget då jag ville satsa mer på mina egna hundar och få igång vårt avels arbete. Idag tränar jag gärna Rallylydnad och Agility.


Joakim Stavem Aldén

Född 1963. Bor i Åkers Styckebruk med min fru Ylva. Jobbar som Montör på Store Support AB. I deras hem har de just nu finska lapphundarna Aila och Luna samt Sibiriska katten Melitza. Samt en grupp härliga Koi fiskar.

Uppväxt med hundar större delar av livet i familjen har funnits Drevern Kasper, Taxen Loffe, Samt Golden Retrivers Mandy, Sandy och Bamse. Samt kaninerna Buster och Glidarn.

Stora intresserna är våra hundar, renovering av huset, fotografering samt ut och åka med fyrhjulingen.


Cecilia Stavem

Född 1996. Bor i Åkers Styckebruk med min pojkvän Gary. I vårat hem har vi finska lapphunden Angel och blandraskatten Kurrkurr. Jobbar som HR administratör.

2012-2015 gick jag Djurgymnasiet i Stockholm med inriktning Djurpark och sällskapsdjur. Där jag hade praktik på Djuraffär, hunddagis, stall och djurpark.

Jag började intressera mig i hundträning i ung ålder och tränade Agility och Rallylydnad med Trazzel. 2015 fick jag min första egna hund Angel. Idag har jag Angel som en allround hund och tränar Agility, Rallylydnad, Cirkelträning, Freestyle/Konster mm.

2021 sparade jag en valp efter Angel, min älskade Flinga. Under det året jag hade henne började jag få upp intresset för Lydnad. Tyvärr fick jag bara 1år med min älskade hund då hon sommaren 2022 fick ett akut hjärtstopp och ramlade ihop och dog. Flinga kommer alltid vara en stor del av mig och hon finns med mig i mina tankar.

Jag har tidigare hållit i ungdoms kurs i hundträning. Ett stort intresse är att kolla och studera hundars beteende och hitta lösningar. Drömmen är att i framtiden kunna utbilda sig till hundinstruktör och hålla i mina egna kurser. I Kenneln så är jag stor del i träning av hund, tandrengöring så som ta bort tandsten samt så är jag ansvarig för att hålla hemsidan, Facebook och instagram sidan uppdaterad.